Ez a férfi 85 évesen futotta le a maratont 4 óra alatt

Wednesday, October 18, 2017

Remek példát mutathat, hogyan kell profin karbantartani a tested nyolc évtizeden át!

Elképesztő teljesítményt tett le az asztalra egy 85 éves férfi. Olyan dolgot, mellyel a legtöbb 30-40 körüli izomagynak is feldobott egy magas labdát.

A férfi ugyanis alig 4 óra alatt lefutotta a maratont. 85 évesen ez nem önnyű, legtöbben örülni fogunk annak, ha egyáltalán még élni fogunk.

Ed Whitlock 3 óra 56 perc és 36 másodperc alatt futotta le a maratoni távot, ezzel a világ talán egyik legöregebb futójává vált, aki 4 óra alatt volt képes teljesíteni a távot.

Az előző rekordtartóra körülbelül 30 percet vert rá, és mindenki el van képedve az idős úr teljesítményén.

Ed Whitlock még 2010-ben egy magazinnak azt nyilatkozta, hogy soha nem követett semmilyen edzéstervet, mert nem edzéstervek szerint él. Soha nem vett jeges fürdőt, nem masszíroztatta magát, és nem számolgatta állandóan a kalóriákat.

Mindössze csak egészségesen élt, és igyekezett odafigyelni magára. Szerinte és sokak szerint is az az egyetlen kulcsa, hogy valaki 85 évesen is képes legyen lefutni a maratont, hogy jó kondiban tartsa természetes módszerekkel a testét.

Tagadhatatlan, hogy a férfi nem csak a korabelieket utasította teljesítményével maga mögé, hanem rengeteg fiatalt is. Nagyon sokan vannak, akik számára a maraton megterhelő feladat, és úgy érzik, nem képesek rá.

Ed Whitlock a mostani teljesítményével talán ösztönözheti ezeket az embereket, hogy igen is, meg lehet csinálni, hiszen valaki 85 évvel a háta mögött már megbírta csinálni, akkor nekik is menni fog.

Annak ellenére kezdett rendszeresen futni Whitlock, hogy komoly ízületi gyulladás alakult ki a bokájában. Orvosa tanácsára éppen egy kis testmozgás volt az, mely segíttet neki a tünetek enyhítésében.

Az egészség, és a természetes dolgok a kulcsa annak, hogy valaki nyolc évtizeden át ennyire jól karbantartsa a testét. Naponta végezni valamilyen testmozgást, és nem enni egészségtelen ételeket.

Ha ugyanis az átlagember modern életvitelét követed, és egész nap csak otthon ülsz a számítógép, vagy a tévé előtt, akkor a szervezeted szép lassan teljesen eltunyul.

Ed Whitlock elmondása szerint, ha valaki képes egy életen át egészségesen élni, akkor 80 évesen is úgy tud futni mintha még csak 20 lenne.

Ha ilyen jó kondiban marad a férfi, akkor sokan várják jövőre is egy újabb maratonon. Annyira jó egészségnek örvend, hogy nagy valószínűséggel a 100 éves kort is meg fogja élni.

egészség sport testmozgás edzés futás teljesítmény

 

Megtekintések száma: 612902


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet