Sport előtti szex: csináljuk, vagy ne csináljuk?

Saturday, October 7, 2017

A sportolóknál gyakran téma, hogy a sport előtti szex mennyire jó, vagy mennyire célszerű. Vannak, akik szerint nem tanácsos, mert feleslegesen veszítesz az energiádból, míg mások úgy vélik, ez a legjobb módja a bemelegítésnek egy megmérettetés előtt. Hol az igazság?

Az élsportolók élete nem csak játék és mese. Hallottál már a lemondásokról, és a csúf szoros napirendről?

Az élsportolók közel sem irigylésre méltó élete

Bizony. Egy igazi nagy sportoló élete csupa megkötés. Még csak egy nagyobb buliban sem érezheti jól magát, mert egész este arra kell ügyelnie, hogy ne csapja szét magát, és legyen belőle valami a másnapi megmérettetésen is.

Ezek az emberek kénytelenek szigorúan meghatározott étrendet tartani, és időben feküdni, kelni.

Ennek a szoros beosztásnak a része a szex is, amiről hosszú évek óta folyik a vita, hogy jó-e, ha egy-egy megmérettetés előtt összejön némi testi öröm, vagy inkább káros?

Sport előtti szex: csináljuk, vagy sem?

Nemrégiben megjelent egy új tanulmány, mely éppen ezt a kérdést boncolgatta. A kutatás célja az volt, hogy végre pontot tehessenek erre a heves vitákat kavaró témára.

Ugyanis sok szakember azon a véleményen volt korábban, és még ma is, hogy a megpróbáltatás előtti szex nem biztos, hogy kedvezően hat a szervezetre.

Tény, hogy kellő mennyiségű dopamint és tesztoszteront termel, ami végső soron kedvező hatású, azonban fizikai erőnlétünkből is kivesz egy keveset. És olykor ez a kevés szükséges egy-egy győzelemhez.

Az ókori Görögországból is fennmaradtak olyan feljegyzések, melyek olyan sportolókról írtak, akik a hálószobákból bukkantak elő az olimpiai számok előtt, és rendre rosszabbul teljesítettek, mint társaik.

Ez az elmélet, bár nem volt semmilyen megalapozott tudomány mögötte, mégis elterjedt anélkül, hogy aztán a modern időkben bárki cáfolni merészelte volna.

Akkor most mi az igazság?

Úgy néz ki, hogy a verseny előtti estén végrehajtott közösülés nemhogy elvesz a sportoló teljesítményéből, de még hozzá is tesz.

Maguk a sportolók is meg vannak arról győződve, hogy a sport előtti szex nem csak kellemes érzéssel tölti el őket, de fel is pörgeti a szervezetüket.

A maratonon a versenyzők valamivel még többet is tudtak beleadni a teljesítményükbe, mint szex nélkül. Tehát ez csak egy tévhit, hogy a szex rontja a sportolók teljesítményét, így bátran vetheted bele magad az ágyba partnereddel még akkor is, ha holnap az aranyért futsz.

egészség szex szexualitás szeretkezés sport testmozgás sportolás

 

Megtekintések száma: 30039


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet