Gyors recept pasiknak

2013 Október 04

Pillanatok alatt össze kell dobnod valami kaját, készíts olyan ételt, ami után, mindenki megnyalja a 10 úját. Ez az étel pedig a Brassói aprópecsenye.

Hozzávalók
1 kiló Sertéshús
1.5 kiló burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
Kockára vágott Bacon szalonna

Bors
1 kis konzerv sűrített paradicsom

Elkészítése
A hagymát felaprítjuk, előveszünk egy lábast, teszünk bele olajat. Aztán bele tesszük a hagymát, a bacon szalonnát és egy teáskanál sót, elkeverjük, lefedjük és addig pároljuk ameddig üveges nem lesz a hagyma. Néha megkeverjük. Kb. 10 perc
MÍg a hagyma párolódik, a húst csíkokra vágjuk.
A húst a hagymához öntjük és 2 dl hideg vizet adunk hozzá. Fokhagymanyomóval négy gerezd fokhagymát belenyomunk, sózzuk és borsozzuk. Lefedjük. 10 perc múlva hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Összesen kb. 20 - 30 percig főzzük.

{loadposition szoveg}

Míg a hús fő, megpucoljuk a krumplit. Teszünk fel olajat és a kockára vágott krumplit kisütjük benne.

Miután a hús megfőtt, levesszük a fedőt róla és bele nyomjuk a maradék 4 gerezd fokhagymát. Egy picit elfőzzük a húsról a levet de csak annyira, hogy szaftos maradjon.
A legvégén pedig teszünk bele két csapott kanál piros paprikát

Jó tanács!
A húst és a krumplit ne keverd össze csak akkor, amikor éppen eszel belőle. Így minden friss marad és szaftos.

Kellemes főzőcskézést uraim

 

Megtekintések száma: 4309


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet