A robotok valószínűleg szexszel fogják elpusztítani az emberiséget

Tuesday, April 24, 2018

Az életünknek ma már gyakorlatilag nincsen olyan szegmense, amelybe ne folytak volna bele valahogy a gépek. De beférkőzhetnek az intimitásba is?

A második évezred elejére eljutottunk odáig, hogy robotok viszik házhoz a pizzát, szolgálnak ki minket a boltban, sőt, lassan ők fognak helyettünk harcolni a frontvonalakon, de akadnak olyanok is, amelyeknek semmi értelmük, mégis imádjuk őket.

Egyre közelebb

A gépek tehát itt vannak és sokkal jobban részt vesznek a mindennapjainkban, mint eddig valaha. Mi, emberek élvezzük a technikai fejlődés nyújtotta előnyöket, ám vannak határok, amelyeken már nem szívesen lépnénk át.

Okostelefont már szinte mindannyian használunk, ám attól már jóval több ódzkodnak, hogy az egész háztartást egy gépre bízzák. Arról már nem is beszélve, hogy valószínűleg az emberek egészen kis hányada engedné meg, hogy a gyerekére egy robot vigyázzon.

A technofóbia ellenére a gépek mégis egyre közelebb kerülnek hozzánk, ez a közeledés a jövőben pedig az úgynevezett szexrobotokban csúcsosodhat ki.

Gondoljunk bele, hogy a közelmúltban akármilyen területet sikerült gépesítenünk, mindenhol soha nem látott fejlődés indult be.

Elég, ha csak a közlekedésre, vagy a kommunikációra gondolunk. A gépek megjelenése előtt elképzelhetetlen lett volna, hogy szinte órák leforgása alatt kontinenseket utazzunk be, vagy hogy úgy teremtsünk kapcsolatot a föld másik oldalán élő szerettünkkel, hogy úgy érezzük, ott ül velünk a szobában.

Elképzelhetetlen minőségű és mennyiségű szex

A fent írtak alapján a szexuális örömszerzésre kifejlesztett gépek olyan minőségi javulást hozhatnak az emberek szexuális életében, hogy azok

felvetnek majd elvi, morális és technikai aggályokat is. Az emberi test ugyanis tökéletlen, akármennyire is törekszünk a tökéletesség felé, soha nem leszünk azok.

Mint ahogy a szex sem mindig tökéletes, a legtökéletesebben, testi és lelki értelemben egyaránt passzoló párok között is vannak súrlódások.

Egy kusztomizálható szexgépnél viszont mindenféle eltérés, kényelmetlenség kiküszöbölhető, sőt, egyéb zavaró tényezők is eltűnnek majd, mint a kedv kérdése, hiszen a szexrobot nem fog nemet mondani soha, ráadásul elfáradni sem tud. Ilyen körülmények között méltán vetődik fel a kérdés, hogy mi lesz a hús-vér szexszel, vagy tágabb viszonylatban: mi lesz így az emberiséggel?

Vágyaiknak élő szexfüggők bolygója

Joel Snell, a Kirkwood-i Egyetem kutató munkatársa szerint, az emberek a szexrobotok által olyan könnyen juthatnak eddig elképzelhetetlen örömökhöz, hogy hamar komoly függőség alakulhat ki a társadalom nem elhanyagolható részénél.

A függők semmit más nem akarnak majd, mint kielégíteni a szex utáni vágyukat

– mondja Snell a Daily Star-nak.

A régi és az új testi örömök közötti különbséget úgy lehet a leginkább szemléltetni, hogyha az autók és a lovaskocsik viszonyára gondolunk. Mielőtt mindenki azt mormogná magában, hogy a valódi szexet soha, semmi nem fogja helyettesíteni, csak annyit kérdeznénk.

szexualitás tudomány erotika tech

 

Megtekintések száma: 1928494


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet