Ace elektromos bicikli Old School amerikai designnal

Monday, November 9, 2015

A legújabb elektromos jármű, ami felkeltette a figyelmünket az őshonos New York-i, Peter Grimaldi érdeme. Peter álma az volt, hogy egy olyan motorbicikli szériát készítsen, amely a régi idők Amerikáját idézi.

Minél inkább elmerült a piac kutatásában rájött, hogy az egyetlen lehetőség, hogy az álmát megvalósítsa, ha saját céget alapít. Ezt tette 2011-ben. Az Ace elektromos motor bicikli Peter saját garázsában született és az álom valósággá vált.

ace-elektromos-bicikli-old-school-amerikai-designnal

 

Ma már Peter nem csak bicikliket gyárt, hanem két keréken járó művészetet. Már az élénk színek is magukra vonják az ember figyelmét, és mindegyik Ace kerékpár visszaad valamit a klasszikus amerikai gépgyártás hőskorából. Szem előtt tartva az 1900-as évek elejének mottóját, amikor még a termékeket több generációsra gyártották, az akkor kerékpárokat vette alapul.

Manapság az alternatív energiaforrások és környezetbarát közlekedés iránt megnőtt a kereslet. Grimaldi úgy hiszi, hogy ez Amerika jövője. Minden Ace kerékpárt a legkorszerűbb technológiával készítenek. A retró és a modern kombinációja, valami, ami figyelmet érdemel.

ace-elektromos-bicikli-old-school-amerikai-designnal

Könnyen összehasonlítható a többi forgalomban lévő motorbiciklivel vagy robogóval és ez valami új, valami, ami sokkal többet kínál a szokványosnál. Tisztábbak és könnyebbek, egy gáz kibocsájtás mentes alternatívát kínálnak a költségek csupán töredékéért. Pont ezen okoknál fogva az Ace egyre nagyobb népszerűségnek örvend a városvezetőségek körében. A támogatói állítják, hogy kellemesebbé teszi a nagyvárosi életet. 30 mérföldes átlagsebességgel, átrobogva a napi csúcsforgalmon, valóban el tudjuk képzelni, hogy kellemesebb legyen a napunk.

A cég folyamatosan lépést tart a legújabb technológiai fejlődéssel mind az elektronika, mind a motor design terén és úgy gondolják, hogy a Crystalyte jelenleg a legerősebb és legtartósabb közvetlen vezérlésű motor a piacon. Az Ace adataira támaszkodva állíthatjuk, hogy egyes tulajdonosok már a 40 ezer mérföldön is túl vannak vele. A Crystalyte megbízhatóság terén vetélytárs nélkül marad a porondon. A legújabb fejlesztés, a H40 folyamatosan tudja tartani a 3500 Wattot.

ace-elektromos-bicikli-old-school-amerikai-designnal

Az akumlátor ereje és élettartama az egyik alapvető tényező, amikor az ember elektromos járművet vesz. Az Ace a Lim akumlátorokat használja, ami egy 48 voltos Lítium Mangán akumlátor, ami könnyebb és kisebb, mint egy Lithium Vas-Foszfát akumlátor, de ugyanakkora teljesítményre képes. A méretük és súlyuk ideális kerékpárok számára. Minden akumlátort az USA-ban gyártanak és hitelesítenek és 800-1000 töltést garantálnak a gyártók. Minden akumlátor automtikusan rá van kötve egy akumlátor manadzsment renszerre (BMS), ami biztosítja, hogy nem tudnak túltöltődni vagy teljesen kimerülni. A BMS azt is biztosítja, hogy minden egyes cella ugyanolyan arányban merüljön az akumlátorban.

Országonként eltérőek lehetnek a szabályozások az elektromos hajtású járművekre vonatkozóan, ezért mindenkit óvva intünk attól, hogy tájékozódás nélkül vásároljon eletromos hajtású járművet legyen az akármilyen gyors vagy nézzen ki akármilyen jól.

 

Az elektromos bicikli alapára az USA-ban 3.725 dollár azaz közel 1,1 millió Ft

Nektek hogy tetszik? Kommentjeiteket Facebookon várjuk

 

Megtekintések száma: 7246


Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet